Stichting CodeKlas

Wie zijn wij?

CodeKinderen = Stichting CodeKlas

Achter de stichting CodeKlas vind je Pauline Maas en Tessa van Zadelhoff. Zij werken al heel wat jaren samen aan projecten rondom digitale geletterdheid. Voorbeelden zijn het boek Codeklas (met BoekTweePuntNul), CodeCircus, CodeWise (met Prowise), Hackers de baas en natuurlijk CodeKinderen.nl. 

Pauline weet alles over de micro:bit, geeft veel workshops en presentaties en werkt met blinde en slechtziende leerlingen aan digitale geletterdheid bij Visio in Grave. Tessa is sparringspartner, redacteur en altijd in voor mooie ideeën. Zowel Pauline als Tessa hebben een brede en jarenlange ervaring binnen het onderwijs. 

Een stichting heeft een bestuur. Wij hebben Jan Lepeltak gevraagd zitting te nemen in het bestuur van stichting Codeklas. Jan gaf na zijn doctoraal Nederlands en algemene taalwetenschappen tien jaar les (van 1 mavo t/m 6 vwo). Hij schrijft sinds 1984 artikelen voor tijdschriften en dagbladen over ICT in het onderwijs en geeft presentaties. Hij was lector ICT en didactiek bij de lerarenopleiding van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL). Initiator van de Waddencampus, een afstandsonderwijsproject met Waddenscholen. Jan is hoofdredacteur van de Komensky Post. Jan is vanaf het begin betrokken bij stichting Codeklas.

Beloning – De stichting bestaat uit een bestuur en vrijwilligers. Het bestuur voert haar functie op vrijwillige basis uit en ontvangt geen salaris of andere beloning voor de verrichte werkzaamheden. De bestuursleden hebben recht op een onkostenvergoeding die zijn gemaakt voor het uitoefenen van de functie. De stichting heeft momenteel geen betaald personeel in dienst, mocht dit in de toekomst veranderen zal dat hier vermeld worden en transparant gemaakt worden in het financiële jaarverslag. De stichting kan voor haar activiteiten gebruik maken van externe instellingen of bedrijven ten behoeve van het uitvoeren van de beoogde activiteiten.

Voor vragen, interviews en/of opdrachten kunt u schrijven, twitteren of e-mailen met Pauline Maas en/of Tessa van Zadelhoff van de Stichting CodeKlas.

Julianalaan 26
6824 KE Arnhem

KVK 84079312

RISN nummer: 8630.88.508

Instagram – @codeklas

Twitter – @codeklas