Leerling

Ik ga aan de slag met programmeren

Je neus als controller

Programmeer een game met behulp van de gezichtsherkenning van de beta versie van Scratch Lab. Het resultaat is een les rondom gezichtsherkenning, game design en programmeren in Scratch.

Lees verder

Bee-Bot rijbewijs

Als je leerlingen al een keer met de Bee-Bot hebben gewerkt, is het leuk om met ze een aantal oefeningen te doen, zodat ze een Bee-Bot rijbewijs kunnen halen.

Lees verder

Ik ga aan de slag met maken

Maak een LED kaart

Je gaat aan de slag met stroomkringen. Je gebruikt stroken van aluminiumfolie, LED-lampjes en knoopcelbatterijen. Wie maakt de mooiste lichtgevende kaart?

Lees verder

Vernieuwde Gamestudio

Met de vernieuwde website Gamestudio van Het Klokhuis kun je eenvoudige games maken. Je kunt zelf avatars verzinnen, levels bouwen, nadenken over winnen en verliezen en meer.

Lees verder

Ik ga aan de slag zonder computer

CodeWeek Dance

De #CodeWeek Dance is in 2015 gemaakt als een eenvoudige unplugged programmeer activiteit die iedereen kan doen, zonder veel voorbereiding.

Lees verder

Lego Unplugged

Met deze Lego Unplugged geven leerlingen (met de ruggen naar elkaar) instructie hoe je een eenvoudig lego figuur kan bouwen.

Lees verder
Puzzelen maar

Puzzelen maar

Met de activiteit ‘Puzzelen maar’ leren de leerlingen dat je een puzzel soms op verschillende manieren kunt oplossen. Er is bij deze opdracht nooit één manier goed, maar meestal kun je ze op verschillende manieren oplossen.

Lees verder