Docent

Doel CodeKinderen

In dit onderdeel zetten leerlingen aan de hand van opdrachten hun eerste voorzichtige stapjes op het gebied van programmeren door middel van het schrijven van code. De echte codekrakers kunnen ervoor kiezen om extra lessen te volgen.

In deze steeds meer gedigitaliseerde wereld kun je alleen deelnemen als je digitaal vaardig en creatief bent. Het bedrijfsleven heeft een tekort aan goede ict-ers en de vraag naar programmeurs zal de komende jaren alleen maar verder toenemen. Niet voor niets leren kinderen in landen als Zweden, Estland en het Verenigd Koninkrijk al op de basisschool programmeren. In dat laatste land is leren programmeren zelfs verplicht.

Met Codekinderen proeven leerlingen uit groep 3 tot en met 8 van verschillende apps, sites en programma’s die creatief en logisch denken stimuleren en die inzicht geven in de broncode achter de apparaten die ze dagelijks gebruiken. Met de toegankelijke aanpak van Codekinderen hopen we leerlingen enthousiast te maken voor programmeren en een eventuele drempelvrees bij leerkrachten weg te nemen.